Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ένας αξιοσημείωτος γυναικείος pop-rock δίσκος

Πριν από λίγες ημέρες άκουγα τις επιλογές του σάιτ mic.gr, από τις μουσικές κυκλοφορίες του μήνα. Αρκετά τα ενδιαφέροντα ακούσματα, αλλά προσωπικά με κέρδισε μια γλυκιά σαν μέλι γυναικεία φωνή. Ήταν αυτή της Αμερικανίδας τραγουδοποιού Coco Hames.

Έτσι, λοιπόν, ψάχνοντας στις μηχανές αναζήτησης… «Εύρηκα»!!!Πρόκειται για μια ντεμπούτο κυκλοφορία, από την πολύ αξιόλογη δισκογραφική Merge (υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τους δίσκους των Lambchop, ή του Bob Mould).

Βέβαια η Coco δεν είναι πρωτάρα στο σχετικό στίβο. Έχει ήδη διαγράψει μια πορεία με την γκαράζ-ποπ μπάντα The Ettes. Φαίνεται όμως, πως μόλις τώρα ήρθε η ώρα για το πρώτο της, προσωπικό άλμπουμ.Η ίδια, εκτός από τη γλυκύτατη ερμηνεία, είναι υπεύθυνη για την ακουστική κιθάρα, το πιάνο και το ηλεκτρικό αρπίχορδο (ούτε που ήξερα, ότι υπάρχει κάτι τέτοιο…). Τα τραγούδια της πραγματεύονται απλά, αλλά όχι απλοϊκά, θέματα: σχέσεις που διαλύονται ή που μόλις ξεκινούν, όνειρα που κατακρημνίζονται ή που θριαμβευτικά πραγματοποιούνται! Το πιο συναρπαστικό στην τραγουδοποιεία  της φίλης μας, είναι ότι δεν αντιμετωπίζει τα ζητήματα παθητικά ή μοιρολατρικά. Αντίθετα, αρθρώνει λόγο μεστό ενεργητικότητας και αποφασιστικότητας, ώστε να πάρει τα πράγματα στα χέρια της!Η μουσική, παράλληλα, με την οποία ντύνει τις ιστορίες της, είναι ηλιόλουστη ποπ με κάντρυ-ροκ «ανταύγειες». Οι μουσικοί εκτελεστές που τη συνοδεύουν, παίζουν στιβαρά και αξιόπιστα!

Καταλήγοντας, μπορώ να πω, πως το ομώνυμο ντεμπούτο της Coco Hames, είναι ένας δίσκος, που οπωσδήποτε αξίζει μία ευκαιρεία!

Αν αποφασίσεις να του την δώσεις,

Καλή Ακρόαση!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου