Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Κώστας Καλέντζης: έκθεση στα Γιάννενα

"Τομή στην Ενημέρωση", 10-11-2016, Πρέβεζα.

Η Πρέβεζα …εκτός των τοιχών!!!

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, αυτές τις μέρες ο εκλεκτός συντοπίτης μας κ.Κώστας Καλέντζης, παρουσιάζει έργα του στην «Αναδρομική έκθεση συμβατικής ζωγραφικής και ζωγραφικής σε tablet». Όλοι οι Πρεβεζάνοι γνωρίζουν την έντονη ενασχόληση του κ.Καλέντζη με τα εικαστικά. Άλλωστε είναι γνωστό το ατελιέ του στη Δαρδανελλίων, στο Ιστορικό Κέντρο, ατελιέ, το οποίο λειτουργεί παράλληλα και ως εκθεσιακός χώρος.

Ομολογώ πως η ιδέα να δω πίνακες ζωγραφικής σε tablet, μου κίνησε την περιέργεια! Έτσι ταξίδεψα στα Γιάννενα, όπου, στον Εκθεσιακό Χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, λαμβάνει χώρα η ως άνω έκθεση. Οι εντυπώσεις μου; Εξαιρετικές! Η θέαση μόνο των εκτιθέμενων έργων, μαρτυρούν ότι ο δημιουργός, πέρα από το αναμφισβήτητο και απαραίτητο ταλέντο, διαθέτει γνώση και ανησυχίες : γνώση της τεχνικής και των μέχρι τώρα ρευμάτων στο χώρο των εικαστικών. Ανησυχία που δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό και την προσκόλληση σε μία περιοριστική μανιέρα, αλλά που οδηγεί στην αναζήτηση νέων εκφραστικών μέσων!

Σε μια σύντομη κουβέντα που είχα με τον κ.Καλέντζη, ο ίδιος δήλωσε πως υπάρχουν ένα σωρό προγράμματα, πολλά εκ των οποίων δωρεάν, με τα οποία οποιοσδήποτε μπορεί να ζωγραφίσει σε ένα tablet, υπαινισσόμενος, κατά την εκτίμησή μου, την εύκολη πρόσβαση στην καλλιτεχνική δημιουργία, για τον καθένα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που καθιστούν την παρουσιαζόμενη έκθεση ένα ουσιαστικά σημαντικό γεγονός για τα πολιτιστικά τεκταινόμενα ολόκληρης της Ηπείρου!

Να σημειωθεί, τέλος, πως ο Πρεβεζάνος καλλιτέχνης, παράλληλα με την έκθεση θα παραδίδει και σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές Πληροφορικής και σπουδαστές ΙΕΚ σχετικά με τις ψηφιακές τεχνικές ζωγραφικής!!!


Η Έκθεση λήγει την Παρασκευή 11 Νοέμβρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου