Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Οι "ON" live στην Πρέβεζα


Πάνε πολλά χρόνια από τότε που η Πρέβεζα έπαψε να αποτελεί, αυτό που λέμε "Rock City", τουλάχιστον, όσον αφορά στα ακούσματα της μεγαλύτερης μερίδας του κοινού, όταν αυτό επιλέγει τη διασκέδασή του. Αυτό το φαινόμενο έχει σαν επακόλουθο την, σχεδόν, απουσία ροκ συγκροτημάτων, τόσων, ώστε να μπορεί, κανείς να μιλάει για Σκηνή, όπως πριν από είκοσι χρόνια...

Έγραψα, όμως, τη λέξη "σχεδόν"..!

Σε παλαιότερη ανάρτηση αναφέρθηκα στους 2 Headed Dogs απαρτίζονται από μέλη που κατάγονται από το Καναλάκι και ένα μέλος από την πόλη μας.

Υπάρχουν οι Post Rockers "Soundleaks" που, όπου να 'ναι βάζουν μπρος το πρώτο τους άλμπουμ και, φυσικά, όταν έρθει η ώρα, θα αναφερθώ εκτενώς!

Στην παρούσα ανάρτηση θα κάνω λόγο για την τρίτη Rock μπάντα που έχει να επιδείξει ο τόπος μας σήμερα. (Τη στιγμή που πληκτρολογώ, δε γνωρίζω αν υπάρχει και άλλη...αν υπάρχει, παιδιά συγχωρέστε με, αν διαβάσετε και αφήστε στα σχόλια κάποιο τρόπο επικοινωνίας). Πρόκειται για τους "ON", οι οποίοι την Παρασκευή 17/3 έπαιξαν "ζωντανά" στο καφέ "Diem" επί της παραλίας της Πρέβεζας.


Αποτελούνται από τέσσερα μέλη: Γιάννης Καζάκος στη φωνή ,την κιθάρα και τα πλήκτρα (παλαιότερα στους Bad Apples/Wild Weasels), Χρήστος Καρμανιόλας, επίσης, κιθάρα, Ντίνος Δερλερές στο μπάσο και τα φωνητικά (πάλαι ποτέ στους grunge, κατ' εμέ, "Red Motortoy") και Μιχάλης Κριτσωτάκης στα τύμπανα( έχει περάσει από τους "Soundleaks" και τους τζαζίστες " Bluenote")!

Το Live πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο και δύο, περίπου, μήνες ύστερα από το προηγούμενο της μπάντας, στο Rock Club "No Name". "Απραξία..." πιθανόν να σκεφτείς. Δεν είναι ακριβές κάτι τέτοιο. Τα παιδιά, εκτός του ότι ξεπατώνονταν στις πρόβες (βρέξει-χιονίσει), προχώρησαν στην ηχογράφηση του πρώτου τους EP, που, όπως πληροφορήθηκα θα αποτελείται από τρία κομμάτια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας (μιξάρισμα κ.λ.π.). Ήδη έχουν ανεβάσει στο κανάλι τους, στο youtube ένα από τα κομμάτια αυτά. Μπορείς να το ακούσεις κι από εδώ:


Στα σχετικά με το Live, τώρα: Τα παιδιά μας απέδειξαν, πόσο σκληρά δουλεύουν στις πρόβες που κάνουν αυτά τα χρόνια που υφίστανται, ως σχήμα! Θέλοντας να το "παίξω" δημοσιογράφος (...!) προσπάθησα να βρω ψεγάδι στην εμφάνισή τους. Προσπάθησα σκληρά, αλλά δε στάθηκε δυνατό να βρω κάτι!!! Το παίξιμο και των τεσσάρων ήταν άψογο. Συνδύαζε τεχνική κατάρτιση με τον απαραίτητο, για rock gig, δυναμισμό!! Το πρόγραμμα που παρουσίασαν ξεχείλιζε από εξωστρέφεια και στάθηκε ικανό να κρατήσει το κοινό με έντονη την προσοχή και τις δύο και κάτι ώρες, που διήρκεσε!



Τα κομμάτια που παρουσιάστηκαν, κάλυψαν ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του rock'n'roll, από τον Chuck Berry, που σήμερα άφησε το μάταιο τούτο κόσμο για την σούπερ μπάντα στον rock'n'roll Παράδεισο (να περιμένεις σύντομα αφιέρωμα στο "Ηχοσκόπιο"), μέχρι τον Jack White. Διασκευάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μια ενότητα στο σύνολο, χωρίς-προς Θεού- να μιλάει κανείς για ισοπέδωση! Το γεγονός, ότι τα παιδιά το κατάφεραν, φανερώνει δύο πράγματα: πρώτον, ότι το πνεύμα και η φλόγα του r'n'r διατηρείται τόσα χρόνια άσβεστη και, δεύτερον, ότι το συγκρότημα δούλεψε σκληρά, επιστρατεύοντας και φαντασία, διατηρώντας, ταυτόχρονα και έναν εφηβικό ενθουσιασμό.


Τέλος, αξίζει να αναφερθώ και στα κομμάτια που παρουσίασαν και αποτελεί ορίτζιναλ υλικό. Με μια πρώτη ακρόαση, μπορώ να πω πως μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Μάλιστα, τώρα, που το σκέφτομαι, θα συμφωνήσω με το Γιάννη, που μετά το τέλος της εμφάνισης μου είπε πως στα συγκεκριμένα κομμάτια βασική επιρροή ήταν οι U2.

Συνοψίζοντας, τα παιδιά με κερδίσανε και πλέον μπορούν να με υπολογίζουν ανάμεσα στους φανς. Ακόμα θέλω να εκφράσω και την επιθυμία να γίνονται συχνά συναυλίες από τα τοπικά σχήματα, αλλά, θα μου πεις υπάρχουν στην πόλη μας χώροι? Όπως και να 'χει, για την ώρα περιμένω να πάρω στα χέρια μου το cd των ON!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου