Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ηχοσκόπιο " Bandcamp Heroes"



Σύνδεσμος για podcast

Ως συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, έρχεται η σημερινή. Πλέον οι μουσικοί και τα συγκροτήματα απανταχού της Υφηλίου έχουν καταλάβει, μεταξύ άλλων, δύο πράγματα: ότι οι περισσότεροι ακροατές σε όλο τον κόσμο ακούν την αγαπημένη τους μουσική στο pc, τον mac, το tablet ή ακόμα από το κινητό τους. Το άλλο είναι πως, ουσιαστικά, δεν είναι απαραίτητος ο διαμεσολαβητής προκειμένου να φτάσει ένα τραγούδι σε ένα ζευγάρι αυτιά. Επομένως, το μόνο που πρέπει να κάνει ένας μουσικός, αφού, φυσικά, ηχογραφήσει το έργο του, είναι να το "ανεβάσει" σε μια πλατφόρμα, όπως το bandcamp.com και να το κοινοποιήσει σε κάποιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Το ευχάριστο είναι πως τούτο έγινε αντιληπτό από πολλά παιδιά στην Ελλάδα, κυρίως αυτά που κινούνται στο κύκλωμα του underground- οι mainstream και οι "έντεχνοι" ακόμα, πιθανόν, το αγνοούν.

Στην εκπομπή που "ανέβασα" στην αρχή της ανάρτησης παρουσιάζω δέκα μπάντες από το χώρο της εναλλακτικής σκηνής της χώρας μας. Οι μπάντες αυτές αξιοποιούν το bandcamp για να παρουσιάσουν και να διοχετεύσουν τις καταπληκτικές μουσικές τους, που μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζονται και από θαυμαστή ποικιλομορφία!

Καλή ακρόαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου