Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

μπλουζ για τον ερυθρό ήλιο μεταξύ Ιονίου, Αμβρακικού κι Αχερουσίας...


Ενώ το αφιέρωμα για το πρεβεζάνικο ροκ'ν'ρολ είναι σε εξέλιξη, καλό είναι να θυμόμαστε-και αν δεν ξέρουμε, να γνωρίζουμε-πως υπάρχει παρόν και μάλιστα "φορτσάτο"!!!
Παρ'ότι επικρατούν τα ρεμπέτικα και "έντεχνα" σχήματα, τα οποία είναι γενικά αξιόλογα, θα ήταν μεγάλη απογοήτευση αν δεν υπήρχαν μπάντες που "βαράνε" στην πόλη μας...
Μια τέτοια θα σου παρουσιάσω ευθύς αμέσως!

Οι 2 Headed Dogs είναι ένα stoner τρίο και τα μέλη τους είναι ο Γιώργος (κιθάρα/φωνή), ο Αντώνης (μπάσο) και ο Σπύρος (τύμπανα). Με την παρούσα, τουλάχιστον, σύνθεση υπάρχουν ένα χρόνο, περίπου. 

Σε επαφή μαζί τους ήρθα, ως θεατής, στο περυσινό 5ο Pre/Post, στις Φυλακές στον Παντοκράτορα. Η αίσθηση ήταν σαν να με τύλιξε κάποιος με ηλεκτροφόρο καλώδιο πολλών βατ!!! Όση ώρα κράτησε το σετ, ο καυτός ήλιος της ερήμου διαδεχόταν βροχές από αστεροειδείς και τούμπαλιν...Οι ρυθμοί ήταν καταιγιστικοί και από τον ενισχυτή της κιθάρας έβγαιναν ήχοι σαν αυτούς του Jimmy Hendrix, μπλουζ και ψυχεδελικά τζαμαρίσματα...! Έπαιρνα όρκο πως για να έχουν τέτοιο δέσιμο ως μπάντα, θα προηγούνταν πρόβες οπωσδήποτε ενός έτους. Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, την έκπληξη, όταν ρώτησα κάποιο από τα παιδιά-νομίζω ήταν ο Σπύρος- πόσο καιρό παίζουν και μου απάντησε με ένα αφοπλιστικό "δυο μήνες"!!!!



Ένα χρόνο μετά, οι "δικέφαλοι σκύλοι" δεν έμειναν στάσιμοι. Προχώρησαν με τον καλύτερο τρόπο προετοιμάζοντας, ηχογραφώντας και, τελικά, τυπώνοντας το πρώτο CD τους, που φέρει ως τίτλο απλά το όνομά τους! Σημειωτέον πως πέρα από τη φυσική, υπάρχει το άλμπουμ και σε ψηφιακή μορφή στο διαδίκτυο, όπου διατίθεται μέσω του bandcamp του συγκροτήματος.

Το αποτέλεσμα προσιδιάζει σε επαγγελματίες, δικαιώνοντας όλους όσους πίστεψαν στους 2 Headed Dogs, ένα σχήμα πλήρως ενταγμένο στο σήμερα, μέλος μιας μεγάλης παρέας ελληνικών συγκροτημάτων όπως οι Planet Of Zeus, οι Naxatras και οι 1000Mods. Με τους τελευταίους οι φίλοι μας θα μοιραστούν τη σκηνή σε λίγες μέρες (6 Αυγούστου) στα πλαίσια του 6ου Pre/Post Festival που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο στην πόλη μας!!!

Παιδιά σας εύχομαι και το δισκάκι να είναι καλοτάξιδο και να εξακολουθείτε να "τα σπάτε" με αμείωτη ένταση για πολλά-πολλά χρόνια!

"Line To The Stars"
ένα "διαστρικό ταξίδι" από το CD των 2 Headed Dogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου