Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Hip Hop Festival Κάστρο του Παντοκράτορα, Πρέβεζα Παρασκευή 5/8/2016



Σε περίπτωση που, τυχόν, δεν το πήρες χαμπάρι, χθες νωρίς το βράδυ στις Φυλακές, μέχρι τα ξημερώματα, όποιος ήταν παρών, σίγουρα σκεφτόταν "έχουμε πάρτι εδώ"! Συγκεκριμένα στήθηκε και πραγματοποιήθηκε ένα τρελό ραπ πανηγύρι, από τη σκηνή του οποίου παρέλασαν mc's από διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Γιάννενα, Αγρίνιο και, φυσικά, Πρέβεζα).



Αφορμή γι' αυτό το Φεστιβάλ ήταν η σημερινή (6/8/2016) ντροπιαστική για την ανθρωπότητα επέτειος ρίψης της Ατομικής Βόμβας στη Χιροσίμα-τρεις μέρες μετά ακολούθησε το Ναγκασάκι).

Εμπνευστής για την εκδήλωση και ψυχή της ήταν ο αδελφικός φίλος Λίνος mc! Δική του ήταν η ιδέα να μαζευτούν παιδιά και να "τα χώσουν" λάιβ και μάλιστα χωρίς να ζητηθεί αντίτιμο από το κοινό, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τρέχουσα περίοδο με όλα τα προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα ανέργων και μη!




Όλη τη μέρα σήμερα σκεφτόμουν πόσα πράγματα είχα να μοιραστώ μαζί σου σχετικά με τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση που ένιωθα τις πέντε και κάτι ώρες που έπαιξαν τα σχήματα! Όμως τώρα που κάθομαι μπροστά στο λάπτοπ, συνειδητοποιώ πως, μάλλον, έχω εξαιρετικά φτωχό λεξιλόγιο...από την άλλη, πιστεύει κανείς πως μπορεί να περιορίσει στα, ασφυκτικά, στενά πλαίσια λέξεων κάτι άυλο, όπως είναι οι αισθήσεις? Κι αν, ναι, μπορεί αυτό να γίνει χωρίς να "πλαστικοποιήσει", ή, ακόμα χειρότερα, να παραμορφώσει την ιδεατή εικόνα των αισθήσεων αυτών?

Δεν είμαι αρκετά εξοικειωμένος με το χιπ χοπ, οπότε προτιμώ να μην μπω στη διαδικασία του να περιγράψω, ή να αναλύσω τις τεχνικές, τις ρίμες και τις παραγωγές. Αυτό μπορούν να το κάνουν οι ειδήμονες.Μπορώ, ωστόσο, να εκφράσω το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου για την πολύ δυνατή εμπειρία που γενναιόδωρα μας προσέφεραν οι:
Άτεχνοι Παλιάτσοι (Πρέβεζα), Ραμόν (επίσης), Παλάτια Πέφτουν (Αθήνα), Erga Omnes (Γιάννενα, παρέα με ένα παλικάρι από Αγρίνιο), Πινόκιο των Jolly Roger (Αθήνα) και Ακραία Αντίδραση (Πρέβεζα κι αυτοί).
Μάγκες ήσασταν απίστευτοι όλοι!!!

Για το τέλος θα μου επιτρέψεις να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στους headliners, δηλαδή την Ακραία Αντίδραση, που επέστρεψαν συναυλιακά στην Πρέβεζα ύστερα από τέσσερα χρόνια!
Πρώτον, η επικοινωνία κοινού-συγκροτήματος, σε βαθμό ταύτισης και η σαρωτική ενέργεια που απελευθερονόταν, με πήγαν στα προ εικοσαετίας λάιβ που έκαναν οι Τρύπες!
Δεύτερον, ο Οπλιστής είναι μάλλον ο μοναδικός mc που μπορεί να τραγουδήσει και να σου σκίσει την καρδιά!!
Τρίτον και κλείνω, ο Λίνος μου έδειξε πως θα ήταν ο Iggy Pop, αν αντί για πανκ, ήταν ράπερ!!!

Και του χρόνου, αδέρφια!

   
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου