Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Grey River & The Smoky Mountain "Something's Wrong" EP Review


 Το συγκρότημα που σου παρουσιάζω στην παρούσα ανάρτηση, ονομάζεται Grey River & The Smoky Mountain. Αποτελείται από τέσσερα παιδιά με έδρα την Αθήνα και φέτος συμπληρώνει δύο χρόνια παρουσίας με συχνές εμφανίσεις που, απ' ότι διαβάζω έχουν αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων! Τον περασμένο Μάρτη, λοιπόν, ήρθε η ώρα για την πρώτη τους κυκλοφορία, το "Something's Wrong", ένα EP αποτελούμενο από τέσσερα τραγούδια, όλα δικές τους συνθέσεις, γραμμένα στον αγγλικό στίχο, κάτι πέρα για πέρα ταιριαστό μιας και, όπως μας πληροφορεί το ίδιο το σχήμα στο λογαριασμό τους στο bandcamp,τα παιδιά αντλούν τις επιρροές τους από τον Αμερικανικό Νότο και τις παραδοσιακές μουσικές της Ιρλανδίας και της Σκοτίας. Εξάλλου, τα θέματα που πραγματεύονται στους στίχους τους, μοιάζουν βγαλμένα από γοτθικές αμερικανικές ιστορίες των Νότιων Πολιτειών, κάπου στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα (Μεγάλη Ύφεση κλπ).

Στο μουσικό τομέα οι Grey River.. τα πάνε περίφημα μιας και, τουλάχιστον στο δικό μου αυτί, ακούγονται σαν να έχουν αφομοιώσει τις επιρροές τους στο βαθμό εκείνο που το αποτέλεσμα να ηχεί αυθεντικό και με χαρακτήρα! Τόσο το παίξιμο όλων, όσο και η ερμηνεία της Ρένας, είναι παραπάνω από άρτια και το όλο άκουσμα παραπέμπει σε σχήμα δεμένο μετά από άπειρες πρόβες και πάμπολλα λάιβ σε διεθνείς σκηνές μέχρι το Μέμφις! Σου ακούγομαι υπερβολικός; Ίσως, αλλά προσπαθώ, απλά να σου περάσω την αίσθηση που μου προκαλούν οι απανωτές ακροάσεις των ηχογραφήσεων που περιλαμβάνει το "Something's Wrong".


Κλείνοντας αφού σε παροτρύνω να επισκεφτείς τη σελίδα τους στο bandcamp ( http://greyriverandthesmokymountain.bandcamp.com/)
και τη σελίδα τους στο facebook, θέλω να συγχαρώ τα παιδιά του σχήματος για την υπέροχη κυκλοφορία!

Υ.Γ. Οι Grey River & The Smoky Mountain είναι:
Ρένα Παπαγεωργίου: Τραγούδι και μαντολίνο
Σαράντος Γκουμάκος: Κιθάρα και φωνητικά
Τάσος Γουσέτης: Βιολί (Fiddle)
Θανάσης Γκιουλέας: Κόντρα μπάσο 


"When Everybody's Gone"







   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου