Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

"Αναφορά σε μια Ακαδημία" 29/10/2016, Κάστρο Αγίου Ανδρέα, Πρέβεζα



Το ακόλουθο κείμενο θα βρίσκεται στο αυριανό φύλλο της πρεβεζάνικης εφημερίδας "Τομή στην Ενημέρωση":

Στο φύλλο της εβδομάδας που πέρασε, αναφερθήκαμε στην παράσταση που επρόκειτο να δοθεί στη σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Πρέβεζας-και τελικά δόθηκε- το βράδυ του Σαββάτου 29/10. Οι εντυπώσεις που μας άφησε η  «Αναφορά σε μια Ακαδημία», ορμώμενη από την Κεφαλονιά, τολμώ να πω, ότι ήταν άριστες!

Οι ερμηνείες ήταν εξαιρετικές και ξεχωριστή αναφορά, πρέπει να γίνει σ’ αυτή της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Ελένης Παργινού! Αμφότερες οι ηθοποιοί επί σκηνής τη μία, περίπου, ώρα που διήρκησε η παράσταση, κράτησαν όλους, όσοι παρακολούθησαν, με τεταμένη την προσοχή.



Μνεία, ακόμη, πρέπει να γίνει και στη σκηνογραφική υποστήριξη. Το σκηνικό ήταν λιτό, σχεδόν δωρικό, αλλά και ουσιαστικά λειτουργικό. Έξυπνο ήταν το εύρημα της κατάτμησης του χώρου της σκηνής με τις μεζούρες, συμβολίζοντας, πιθανολογώ τους ασφυκτικούς περιορισμούς που επιβάλλουν οι συμβάσεις που χαρακτηρίζουν, ως επί το πλείστον, τις δυτικές κοινωνίες! Όμοια λειτουργική ήταν και η μουσική επένδυση ορισμένων σκηνών με ήχους και αντηχήσεις από ηλεκτρική κιθάρα και πλήκτρα ή πιάνο, κατάλληλα, επεξεργασμένα.



Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να αποδώσω τα εύσημα σε όλη την ομάδα που απαρτίζει το Θεατρικό Εργαστήρι της πόλης μας, αφενός διότι φέρνουν τόσο αξιόλογες και σημαντικές παραστάσεις, αφετέρου για τον τόσο όμορφο και ζεστό χώρο που διαμόρφωσαν σε κτήριο του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου, μέσα στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα χώρο, μια αίθουσα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες της Πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων!




Και, βέβαια, να μην παραλείψω να ευχαριστήσω την πολύ καλή φίλη, Γεωργία Ντούσια για τις φωτογραφίες που παραχώρησε στη στήλη για τις ανάγκες του ρεπορτάζ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου