Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

«Του κύκλου τα γυρίσματα». Παράσταση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας στη Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Τομή στην Ενημέρωση, Πέμπτη 24-11-2016.



Το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας, αρκετά συχνά, μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις δραστηριότητες των μαθητών του. Μια άλλη ευχάριστη έκπληξη, αποτελεί θέμα της στήλης στο φύλλο αυτής της εβδομάδας.
Το Σάββατο, λοιπόν, 26 Νοέμβρη οι μαθητές του σχολείου, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους θα βρίσκονται στην Αθήνα και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό την περυσινή μουσικοθεατρική παράσταση «του κύκλου τα γυρίσματα». Επιπρόσθετα αξίζει να τονιστεί πως η εν λόγω παράσταση θα δοθεί στη θρυλική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης του αξέχαστου Καρόλου Κουν!
Η παράσταση «ανέβηκε» πρώτη φορά στην Πρέβεζα, πέρυσι-όπως προανέφερα-και συγκεκριμένα στην αίθουσα της Θεοφανείου, τη 16η Απρίλη και, ακριβώς, την επομένη στο Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης. Για την ακρίβεια, παρουσιάστηκε ένα μέρος μονάχα, μιας και οι μαθητές του σχολείου είχαν βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο στα πλαίσια της εκδήλωσης του «Διαζώματος», «τα σχολεία υιοθετούν, η κοινωνία αγκαλιάζει». Εκεί τα παιδιά ξεναγούσαν συμμαθητές τους στο χώρο με έναν πρωτότυπο τρόπο, μέσω δρώμενων. Πρέπει, επίσης, να προσθέσω πως οι νεαροί μας φίλοι εκείνη την ημέρα παρουσίασαν μία πράξη από την «Ελένη» του Ευριπίδη, ενώ, ακόμα, μαθητές Λυκείου από τη γειτονική Φιλιππιάδα χάρισαν στους παρευρισκόμενους μια παρουσίαση μέρους από το απόλυτο αριστούργημα της Κλασσικής Αρχαιότητας, την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Ανάμεσα στους θεατές ήταν και μέλη του «Διαζώματος» που, προφανώς εντυπωσιάστηκαν από το μέρος του «κύκλου…» που παρακολούθησαν. Γι αυτό το λόγο, άλλωστε, η παράσταση του Σαββάτου στην Αθήνα πραγματοποιείται υπό τη σκέπη του προαναφερθέντος Σωματείου Πολιτών!
Πριν κλείσω πρέπον είναι να αναφερθούν δυο πράγματα, σχετικά με την παράσταση. Όπως καταλαβαίνει κανείς από το Πρόγραμμα, πρόκειται για μια παρουσίαση του κύκλου της ζωής, που στηρίζεται στο αρχετυπικό τρίπτυχο Γέννηση-Έρωτας-Θάνατος. Τα τρία στοιχεία που, αν θέλετε, αποτελούν και δημιουργούν το ίδιο το φαινόμενο της ζωής. Η αφήγηση πλαισιώνεται από «λίγα λόγια και ένα ποίημα του Γιώργου Σαραντάρη», όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα, ενώ κάθε ενότητα αποτελείται από το σχετικό κείμενο και ένα ταιριαστό, κάθε φορά παραδοσιακό τραγούδι. Ευνόητο είναι πως τα τραγούδια ερμηνεύονται ζωντανά από τους ίδιους τους μαθητές!
Κλείνοντας να δώσω συγχαρητήρια στους υπεύθυνους, για την παράσταση, καθηγητές, Κατερίνα Μαυροδή και Κοσμά Μαρκή. Ακόμα οφείλω να ευχαριστήσω τη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας κ. Ελένη Συνεσίου για το χρόνο που μου αφιέρωσε, ώστε να μου δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Και, βέβαια, πολλά μπράβο και καλή επιτυχία στα ίδια τα παιδιά!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου