Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ…ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ!!!

"Τομή στην Ενημέρωση" Πέμπτη 17-11-2016

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, όσοι βρεθήκαμε στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια πρωτιά! Είμαι, σχεδόν, σίγουρος πως δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί stand-up comedy στην Πρέβεζα-εννοείται ότι αν κάποιος αναγνώστης ή κάποια αναγνώστρια γνωρίζει κάτι διαφορετικό, θα χαρούμε ειλικρινά να μας πληροφορήσει!


Κατά τα φαινόμενα, λοιπόν, οι Στέλιος Ανατολίτης και Βασίλης Κατέρης ήταν οι πρώτοι stand-up κωμικοί που έδωσαν παράσταση στη πόλη μας. Και είμαι σίγουρος πως όσοι βρέθηκαν και παρακολούθησαν την παράσταση, τούτη, θα τους μείνει αξέχαστη, εμού συμπεριλαμβανομένου!
Πριν από την παράσταση είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω στο καμαρίνι με τους δύο καλλιτέχνες και, αληθινά, εντυπωσιάστηκα από πολλά στοιχεία τους: τόσο ο είκοσι εννέα ετών Στέλιος, όσο και ο μόλις είκοσι δύο ετών Βασίλης, είναι δυο παιδιά έντονα συνειδητοποιημένα σχετικά με το τι κάνουν, γιατί επιλέγουν να το κάνουν και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το πραγματοποιήσουν. Έχουν άρτια γνώση της παράδοσης της τέχνης που υπηρετούν, η οποία έλκει την καταγωγή της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη χώρα μας έκανε έντονη εμφάνιση γύρω στο 2000 με τις Νύχτες Κωμωδίας στην Αθήνα.


Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε κάτι που επεσήμανε ο Στέλιος σχετικά με τη stand-up comedy. Ότι, δηλαδή, όσον αφορά στον MC (Master of Ceremony, είναι ο επίσημος τίτλος του stand-up κωμικού-μετά πέρασε στους hip hop ριμαδόρους) αποτελεί ένα είδος ψυχανάλυσης και, θα προσθέσω, ενδοσκόπησης!
Στην παράσταση ήταν και οι δύο απολαυστικότατοι! Παρακολουθώντας την πρόζα τους, είδαμε να περνάνε μπροστά μας ένα σωρό φιγούρες και φυσιογνωμίας της χώρας μας με έμφαση σε εκείνες που, φαντάζομαι, συναντάς συχνότερα στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη τόπος προέλευσης του Στέλιου και του Βασίλη. Κανείς τους δεν έκανε οικονομία σε ανελέητο αυτοσαρκασμό και βιτριολικό χιούμορ!


Κλείνοντας εύχομαι να τους ξαναδούμε στην πόλη μας καθώς και άλλους ομότεχνούς τους. Επίσης πολλά μπράβο στο Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, υπό τη σκέπη του οποίου πραγματοποιήθηκε η παράσταση.

Τέλος, πολλά ευχαριστώ, για άλλη μια φορά στη φίλη Γεωργία Ντούσια για το φωτογραφικό υλικό!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου